Τι είναι το Wing Tsun

Το Wing Tsun είναι ένα σύγχρονο και ολοκλήρωμένο σύστημα κινέζικης πολεμικής τέχνης (Kung Fu). Είναι μια έξυπνη μέθοδος αυτοάμυνας, που περιλαμβάνει όλες τις φάσεις μιας μάχης όπως: λακτίσματα, γροθιές, αγκωνιές, γονατιές, λαβές και πτώσεις. 

Είναι ένα σύστημα γρήγορο, απλό, αποτελεσματικό και χωρίς ψηλά λακτίσματα. Δεν έχει πολύπλοκες τεχνικές. Εκμεταλλεύεται τη δύναμη του αντιπάλου. Δεν χρειάζεται δύναμη ή ακροβατικές ικανότητες. Γι' αυτό είναι κατάλληλο για όλους, άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, όπως επίσης για παιδιά.

Επίσης είναι κατάλληλο για όλους, γιατί διώχνει το στρες και αυξάνει την αυτοπεποίθηση. Αυξάνει τη πνευματική και σωματική ενέργεια, συμβάλλοντας στη καλή υγεία και λειτουργικότητα του ατόμου, προσφέροντας ευεξία και μακροζωία. 

Στο Wing Tsun δεν υπάρχουν αγώνες διότι είναι καθαρά μάχη του δρόμου. Είναι ένα ρεαλιστικό σύστημα αυτοάμυνας. Είσαι σε συνεχή επαφή με τον αντίπαλο. Εκείνο που κάνει το Wing Tsun να ξεχωρίζει είναι τα κολλητά χέρια (Chi-Sao). Το Chi-Sao βοηθά κάποιο ν' αντιδρά αστραπιαία, σωστά, χωρίς σκέψη και πάντα με τη πιο κατάλληλη τεχνική, στις κινήσεις του αντιπάλου.

http://www.wtkfu.com.cy/images/5.jpg
GM Yip Man & Bruce Lee Chi-Sao